17. května 2014

SUFLÉ

Přestože ne zrovna ráda peču, tak musím říct, že na této dobrůtce opravdu ulítávám :-). Suflé neboli nákyp je lehký nadýchaný dezert. Někteří odborníci jej považují za triumf francouzské cukrařiny :-).


čokoládové suflé, recept, mywhiteobsession
Co budete potřebovat na cca. 4 - 6 porcí? 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 70% kakaa), 90 g másla + na vymazání formiček, 120 g cukru, 3 vejce a 40 g mouky + na vysypání formiček. Doba přípravy je cca. 15 - 20 minut.

A jak dělám suflé já?

Nalámu čokoládu na kousky a spolu s máslem je rozpustím ve vodní lázni. Celá vejce ušlehám s cukrem do pěny. Přidám rozpuštěnou čokoládu a mouku. Vymíchám hladké řídké těsto. Vymažu máslem a vysypu moukou formičky a rozliji do nich čokoládovou směs. Peču 10 min. 
v troubě předehřáté na 200 st. Po upečení opatrně suflé objedu nožem, aby šlo snadno vyklopit. Suflé by mělo být na povrchu upečné a uvnitř tekuté.
Může se podávat s vanilkovou zmrzlinou...

Dobrou chuť :-)


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig